Ar įmanoma derinti vertinimą su pažymiais ir vertinimą taškais ar procentais?

English Slovenčina Deutsch Russian Čeština Lithuania Hebrew Thai

Vertinimo tipus derinti galima. Tarkime, kai kurie pažymiai jau buvo įvesti.

Dabar mes vertinsime testą, kuris turi maksimalų 30 taškų rezultatą. Sukurkite naują užduotį - testą pavadinimu „Testas“. Maksimalus taškų skaičius yra 30. Įveskite mokinių surinktų taškų skaičių ir išsaugokite pakeitimus.

Išsaugojus, kiekvieno mokinio vidurkis bus perskaičiuotas procentais. Kaip turimi pažymiai buvo naudojami suskaičiuoti vidurkį? Esamiems pažymiams buvo nustatyta standartinė svorio vertė 20. Jei vertinama pagal 1–5 balų skalę, „1“ skiriama už 20 taškų, „2“ už 16 taškų, „3“ už 12 taškų, „4“ už 8 taškus, pažymys „5“ už 4 taškus. Procentais pažymys „1“ atitinka 100%, „2“ atitinka 80%, „3“ atitinka 60%, „4“ atitinka 40% ir „5“ atitinka 20%.

Mokytojas gali nustatyti kitokį nei standartinį svorį skirtingiems pažymiams. Žr. instrukcijas: Pažymiai su skirtingu svoriu. Kaip apskaičiuojamas vidurkis?

Jei mokinio vidurkis turi būti skaičiuojamas pažymiais, o ne procentais, mokytojas gali nustatyti taškų skaičiavimą į pažymius. Žr. instrukcijas: Kaip iš testo taškų / procentų apskaičiuoti pažymį?